Önéletrajz készítés felsőfokon

Minden, ami az önéletrajz elkészítésével kapcsolatos

Rovatok

Címkék

Utolsó kommentek

Friss topikok

Kinek és miért hasznos a motivációs levél?

2007.10.17. 11:29 :: HR asszisztens

A kísérőlevél tulajdonságai:

 
Fontos tudnod, hogy a motivációs, vagy másnéven kísérő levelet nem hosszú regényként kell megírnod, hanem elég, ha 10-15 mondatban összefoglalod a tartalmat, hiszen a hosszas részletezés visszatetszést kelthet az olvasóban. Tudod: "a kevesebb, olykor több"! A levél jellege legyen barátságos, és tartalmazzon korrekt információkat! A címzésnél figyelni kell, hogy a z illetőt- akinek a levelet címzed- a lehető legszemélyesebb formában szólítsd meg. A levélben a megpályázandó állásnak megfelelően írd le, hogy tulajdonképpen mire is pályázol!

A kísérőlevél, amit ugye az önéletrajz mellé csatolsz, az nem más mint az az ok, ami miatt az adott állásra jelentkezel. Beleírhatod a levélbe, hogy milyen formában értesültél az állásról, miért érdekel ez a munka, milyen célokat valósítanál meg a cégnél vagy éppen, hogy mi vonz abban a szakmában.

A motivációs levél tartalma:

Mivel az önéletrajzban előzőleg már említést tettél a végzettségedről, tanulmányaidról vagy tapasztalataidról, ezért ebben a levélben inkább a személyes dolgaiddal kapcsolatban írj! A motivációs levélben főként arra sarkalld a levél olvasóját -a pozitív tulajdonságiad részletezésével, hogy hívjon be téged egy állásinterjúra! Ez a néhány sor döntően befolyásolhatja későbbi karriered, mivel gyakran a HR-szakemberek ezt olvasssák el először, és csak azután az önéletrajzot.

 

Ahogy a HR-esek gondolják: A HR-szakemberek a személyes találkozó alkalmával ellenőrzik, hogy az önéletrajzban, illetve a CV-ben leírtak fedik-e egymást. Ezért figyelned kell arra, hogy csak valós adatokat adj meg, ne közölj többletinformációkat!

 

A leírtak alapján Te mit gondolsz, kinek és miért hasznos a motivációs levél? Írd meg bátran a véleményed!

További- önéletrajz, CV, karrier- tanácsok a PerfectJob portálon.

2 komment

Címkék: karrier levél cv motivációs

A bejegyzés trackback címe:

https://oneletrajz.blog.hu/api/trackback/id/tr75198988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.12. 23:02:52

szerintem a legfontosabb, hogy a motovációs levél és az önéletrajz is legyen a TE ÁLTALAD ÍRT kitalálmány

azonnal rájön minden közepesen tehetségtelen fejvadász, hogy kimásoltad a kísérő levelet valahonnan, vagy én pl. utálom a windows sablonokat, mert olyat bárki tud

ki kell találni egy sajátot, ez az első próbatétel
süti beállítások módosítása